Saturday, May 24, 2008

Ljubav u prestonici


Ima li ljubavi u Beogradu?
O ovom pitanju razmišljam već par dana...Iz više razloga.....
Prvo, većina mojih prijatelja su sami. Mali broj onih koji su u vezi, nisu srećni u tim vezama, jer se gotovo svakodnevno svađaju. Jedna drugarica je prošlog vikenda prevarila svog dečka, a ovog vikenda druga drugarica je otkrila da dečko vara nju. Već sam se pitala, šta nije u redu? Šta se to dešava među nama??
Pre godinu dana profesorka Filološkog fakulteta Zorica Tomić izdala je knjigu Poljubac u doba kuliranja. Inspiraciju za knjigu našla je u razgovoru sa svojim studentima, koji su se žalili kako ne mogu da pronađu partnera. Jedan beogradski novinar i urednik Ivan Mrđen, u svojoj redovnoj kolumni, prokomentarisao je kako je sve više mladih usamljeno "jer se previše pretvaraju da su ono što nisu". Kada uđete u bilo koji beogradski kafić ili klub, videćete grupicu momaka za jednim stolom i grupicu devojaka za drugim stolom. Ukoliko se zadržite, primetićete da oni možda razmenjivati poglede, ali niko nikom neće priči ili započeti bilo kakav razgovor. Zašto je to tako?
Zaista nemam odgovor na to pitanje, ali je evidentno da problem, prvenstveno, u komunikaciji postoji.
Međutim, vraćajuće se sa posla, pre neko veče, na ulici sam ugledala jedan par koji je stajao zagrljen i plesao, neobzirući se na začuđavajuće poglede prolaznika. Izgledali su tako srećno i zaljubljeno, kao da su u nekom svom svetu.
Sutradan me je pozvala K i rekla da sinoć provela najdivnije veče sa dvojim dečkom, uz muziku i sveće.
Odjednom mi se vratila nadu da romantika i zaljubljenost ipak postoje!
Možda imamo problem u komunikaciji zato što komuniciramo sa pogrešnom osobom!? Ili dve, nije bitno.
Moramo biti strpljivi i sačekati svoju "idealnu polovinu"!
Taj izraz je definitivno utopijski, jer niko nije savršen. Biće da je idealan onaj sa kim imamo (približno) idealnu komunikaciju.
Ali jedno je sigurno, u Beogradu definitivno ima ljubavi!

FOTO: www.danas.co.yu

No comments: